Training Material (DVD)

Copyright © Lindholmens Fotoklubb - All Rights Reserved

Comments, Questions, Requests or Ideas? Send email to Lindholmens Fotoklubb

Lindholmens Fotoklubb köper regelbundet in kurser på DVD.

Här har du chansen att i egen takt lära dig grunderna, eller att bygga på redan gedigen kunskap.

Innan du lånar, glöm inte att noga läsa lånereglerna!

Utgivare

Det bästa ur Kamera & Bild

Det bästa ur kamera & bild - en kurs där du lär dig hur du retuscherar ansikten och landskapsbilder för att göra dem perfekta. Lektionerna är baserad på Mattias bästa artiklar från tidningen Kamera & Bild. I kursen ingår även en lektion i restaurering. Lär dig reparera slitna och trasiga bilder som alla trodde var förlorade

Det bästa 2

Kursen lär dig som fotar hemligheten med hur Photoshop hanterar färgproblem och hur du får perfekta svartvita bilder. Du får även lära dig 17 nya proffstrick som ofta syns i tidningar.

Lightroom 2

En kurs för dig som fotograferar mycket. Lär dig Lightroom och börja hantera dina bilder på ett professionellt och effektivt sätt. Patrik Larsson visar hela sitt arbetsflöde från import till utskrift.

Grunderna i Photoshop

Är du nybörjare i Photoshop och vill lära dig programmet från början? Då är det här kursen som gör att du kommer igång. Mattias tar dig med från start så att du får koll på grunderna och blir trygg i Photoshops stora värld.

Klarare färger, snyggare svartvitt och bortzappade finnar är bara några saker du kommer lära dig. Mattias visar även hur du skriver ut snyggt och skapar bilder för webben.

Perfekt skärpa i Photoshop

Photoshopexperten Anders Jensen lär dig hur du kan lyfta dina bilder genom hela arbetsflödet. Du kommer få en djupare förståelse för vad digital skärpa egentligen är och hur de bästa metoderna fungerar.

Perfekt skärpa i Photoshop bygger på en etablerad modell där skärpningen av en bild delas in i fyra faser. Anders Jensen går igenom varje fas och du får veta vilka verktyg du ska använda och hur du ska tänka.

Photoshop för naturfotografer

Patrik Larsson är en erfaren Photoshoplärare med naturfoto som specialitet. Med ena foton i traditioner och andra i moderna verktyg guidar Patrik dig genom Photoshops mest centrala verktyg.

En kurs som ger dig konkreta tips som du kan använda direkt på dina egna naturbilder. Patrik Larsson är en erfaren Photoshoplärare med naturfoto som specialitet.

Samlade Photoshopguider

Moderskeppets alla guider på en skiva - totalt 50 guider på över 400 sidor. Praktiskt att skriva ut och lära sig nya tricks, läsa om smarta tips och följa steg-för-steg. En prisvärd samling. Ett måste i Moderskeppetsamlingen. Skivan innehåller 50 lärorika guider på över 400 sidor i pdf-format. Obs: innehåller inga filmer

Allt om Photoshop Elements

En komplett kurs i Adobe Photoshop Elements som lär dig hela programmet från grunden. Kursen är uppdelad i tre delar: Organisera, Bildbehandla och Publicera. Lär dig hela steget från import, sortering, bildbehandling till att dela med dig av dina bilder.

Premiere Elements för alla

Videokursen lär dig att redigera video med Premiere Elements – hela processen från att importera material från kameran till datorn, till att skapa en färdig DVD med dina egna filmer på eller publicera på nätet.

Du lär dig klippa, jobba med effekter, bildövergångar, skapa bildspel, använda ljud och mycket mer.

Efter kursen arbetar du enkelt med filmen från semestern, bröllopet, alla filmer från barn och barnbarn eller informationsfilmen till företaget.

Kom igång med Scanning

Scanningsexperten Gustaf Hellsing lär dig hur du säkert scannar dina bilder – allt från papperskopior till dia och negativ. Allt så att du kan vara trygg i uppgiften att digitalisera gamla bilder – åt dig själv eller åt någon annan som behöver hjälp.

Skönhetsretusch

Vill du lära dig de hemliga retuschteknikerna direkt från Photoshopexperten Anders Jensen? Allt du behöver för hud, ögon, makeup, mun och kropp.

Kursen ger dig konkreta tips som du kan använda direkt på dina egna bilder för att ge dem ett professionellt utseende.

Kreativ retusch och montage

Moderskeppets Anders Jensen delar äntligen med sig av sitt speciella Photoshopkunnande. I en unik videokurs lär han dig att skapa fotorealistiska montage.

Lär dig montera ihop bilder med Anders tekniker för friläggning, retusch samt matchning av färg, skuggor och ljus. Få insikt i strategierna bakom Anders spännande montage.

Efter kursen kan även du skapa verklighetstrogna, fantasifulla och uppseendeväckande montage.